Всеукраїнський форум «Біоетичні аспекти духовного і фізичного здоров’я сім’ї та особистості»

This slideshow requires JavaScript.

 

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 14 травня на території Києво-Печерської Лаври Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провела Всеукраїнський форум «Біоетичні аспекти духовного і фізичного здоров’я сім’ї та особистості».

Від Відділу у справах сім’ї Ізюмської єпархії активну участь у конференції брав замголови відділу – ієрей Євгеній Карнаух. Його звіт про відвідування заходу можна знайти на офіційному сайті Ізюмської єпархії за посиланням: http://izum.church.ua/ru/2018/05/21/predstavitel-izyumskoj-eparxii-prinyal-uchastie-v-vseukrainskom-forume-po-voprosam-bioetiki/

У ході роботи заходу були опрацьованими наступні питання: ювенальні технології; гендерні програми; “Про це” для дітей дошкільних навчальних закладів, освітянські нововведення; сурогатне материнство; еко–запліднення; захист життя ненароджених дітей (профілактика абортів), трансплантологія, евтаназія та духовно-моральне виховання дітей, як фундамент здорової сім’ї.

Традиційно Робота форуму розпочалася з молебну перед доброю справою. Цього разу для роботи в конференції було зареєстровано понад сотню учасників із різних куточків України. Очолив захід Голова Місії, Високопреосвященніший архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон.

На початку пленарного засідання пролунали вітальні слова: Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Предстоятеля Української Православної Церкви, архієпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона, Голови Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї, митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, Голови Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки козацтва та духовно-фізичного виховання молоді, архієпископа Боярського Феодосія, вікарія Київської митрополії, Голови Церковного суду Київської єпархії, архієпископа Обухівського Іони, вікарія Київської митрополії, Голови Синодального Відділу УПЦ у справах молоді, єпископа Білогородського Сильвестра, вікарія Київської митрополії, Ректора Київської духовної академії і семінарії.

Всеукраїнський форум відвідали два вікарія Київської Митрополії: архієпископ Боярський Феодосій та архієпископ Обухівський Іона.

Два пленарні засідання проходили у вигляді доповідей на різноманітні теми щодо діяльності Церкви по напрямку біоетики: протиабортна діяльність, репродуктивні технології, традиційні сімейні цінності, евтаназії тощо.

Заключним етапом форуму став Круглий стіл керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї.

За матеріалами сайту: http://family.church.ua/archives/7817 

Місія Синодальний відділ Української Православної Церкви у справах сім’ї

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *